Asociația profesorilor de biologie din județul Prahova – ”ECOTERRA”, în  parteneriat cu: ISJ Prahova, CCD Prahova, Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova, Fundația Oamenilor de Știință Prahova și CN ”Nichita Stănescu” Ploiești a organizat în data de 5 decembrie 2014 cea de a VI – a ediție a Simpozionului Național ”Ecoterra”.

Tema simpozionului a fost ” 200 de ani de idei geniale… – descoperiri, invenții, personalități ale secolelor XIX, XX și XXI”.

Scopul activității a fost evidențierea marilor descoperiri științifice din secolele XIX, XX și XXI în biologie, științe medicale, fizică, chimie etc., care au condus la extinderea domeniilor în care omul poate pătrunde datorită cunoştinţelor sale şi domină prin acţiunile sale.

Ca în fiecare an, simpozionul se adresează profesorilor de biologie şi de alte specialităţi, muzeografi, studenţi, elevi etc.

Din partea CN ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au participat profesorii catedrei de biologie – Stelică Ene, cu lucrarea ”Ingineria genetică – înger sau demon” și Victor Dumitrescu, cu  lucrarea ”Reverstranscrierea – calea descifrării oncogenezei virale

 CSC_0278

CSC_0256CSC_0255