Dupa cum v-am obisnuit, va trimitem periodic informatii utile elevilor. Va scriem acum cu doua vesti pentru elevii de clasa a XI-a si a XII-a.
Pentru cei de clasa a XII-a, alegerea universității reprezintă cea mai importantă decizie cu care se confruntă în acest moment. Chiar dacă nu au aplicat încă la o universitate internațională, încă mai au timp să își pregătescă dosarul de aplicare, cu ajutorul unui consilier EDMUNDO.
Interviuri cu răspuns pe loc la universități din Marea Britanie
Una dintre oportunitățile puse la dispoziția elevilor este reprezentată de interviuri cu răspuns pe loc (Spot Admissions) cu universități din Marea Britanie, care vin special la București pentru a-i cunoaște pe tinerii interesați să devină studenți internaționali.
Cele 4 universități britanice cu care se pot întâlni elevii interesați sunt:
·         Anglia Ruskin University  – una dintre cele mai mari universități din regiune, oferă educație la nivel de licență într-o gamă foarte variată de domenii
·         Coventry University –  locul 27 în Marea Britanie, conform University League Table 2015   creat de The Guardian
·         University of Northampton – locul 44 în Marea Britanie, conform aceluiași top
·         University of Greenwich
Reprezentanții universităților vor fi prezenți în 3 zile (13-15 iulie), iar elevii pot să își aleagă în ce zi să susțină interviul. Această perioadă se suprapune și cu înscrierile pentru universitățile din București, așa că, pentru cei care vin din alte orașe, reprezintă o bună oportunitate să încerce să rezolve mai multe lucruri printr-o singură deplasare.
Consilierii EDMUNDO le vor oferi toate informațiile necesare pentru a-și construi la timp dosarul de aplicare cu care pot primi o ofertă necondițională pe loc. Pentru cei care nu au încă toate documentele pregătite pentru interviu, nu este nicio problemă. Pot să participe la interviuri și vor primi o ofertă condițională (cu câteva condiții care, odată îndeplinite, vor fi considerați acceptați).
Mai multe informații și detalii despre documentele necesare pentru fiecare universitate se găsesc aici: https://www.edmundo.ro/stiri/admitere-pe-loc-la-4-universitati-din-uk/

Studii universitare în Statele Unite, cu finanțare

Școala de vară EDMERICA: 12-16 iulie, Moeciu de Sus

 
Activităţile extracuriculare sunt foarte importante atât pentru dezvoltarea personală a elevilor, cât și pentru o viitoare aplicație de succes pentru facultățile din străinătate.
Consilierii EDMERICA, pregătiți în Statele Unite ale Americii, au creat o Școală de Vară dedicată elevilor de clasa a X-a și a XI-a, menită să îi ajute să descopere cultura americană și care sunt pașii ce trebuie urmați pentru a deveni studenți în America, cu bursă.
Cu EDMERICA, serviciul de consiliere personalizată pentru studiile în SUA, vor descoperi cele mai bune universități din lume și un mediu academic imersiv care încurajează dezvoltarea personală și practică. Vor explora procesul de aplicare și strategii pentru aplicații memorabile, care le vor maximiza șansele de admitere și finanțare. Totul într-o ambianță creativă și stimulatoare, cu activități inedite și interesante, prin învățare experiențială, întocmai cum procedează campusul american. Zilele înțesate de activități interactive se vor încheia cu seri dedicate culturii americane.
Detalii practice:
CÂND: 12-16 iulie 2015
UNDE: Vlahia Inn, Moeciu de Sus, în camere cu trei și patru paturi
CUM: prin workshopuri, prezentări interactive, simulări, elaborarea și evaluarea eseurilor de admitere; învățare experiențială; lucru în echipă; feedback individual și consolidare
NUMĂR de PARTICIPANȚI: maximum 35, cu evaluarea aplicației în ordinea înscrierii
PREȚ: 290 euro (plătibili în lei); include cazare și masă, activități educaționale, cluburi culturale
Mai multe detalii și formularul de înscriere: http://www.edmerica.ro/services/scoala-de-vara/  
Dacă vă putem ajuta cu detalii suplimentare despre cele două oportunități sau dacă au elevii întrebări îmi puteți scrie sau le puteți da numărul meu de telefon.
Vă dorim multă energie pentru următoarele săptămâni de bacalaureat și vacanță frumoasă!
Cu gânduri bune,
Anca Gîlcă
Coordonator EDUCATIVA Teacher Network
Description: Description: Description: logoEDU_semnatura